NIH-bidrag till Marcel den Hoed

2018-01-04

Marcel den Hoed är medsökande i ett projekt som nyligen tilldelats forskningsbidrag från amerikanska NIH. Projektet fokuserar på att karaktärisera gener som påverkar risken att utveckla diabetes och är ett samarbete mellan forskare i USA, Storbritannien och Sverige.

I projektet som leds av Mark McCarthy vid Oxfords universitet kommer forskarna att använda olika modellsystem för att identifiera gener som påverkar risken för diabetes och studera hur de är inblandade.

I forskningsteamet ingår förutom Mark McCarthy de medsökande forskarna Anna Gloyn (University of Oxford), Seung K Kim (Stanford University) och Marcel den Hoed (IGP och SciLifeLab). Projektet kommer att pågå under två år och bidragsdelen till Uppsala uppgår till 333 000 dollar.

För mer information om projektet, se webbnotisen på engelska.
Läs mer om Marcel den Hoeds forskning

Äldre nyhetsnotiser